SPO24 jul '15 16:38

Mulder botst op Mulder

Auteur: ANP Nieuws

INNSBRUCK (ANP) - Ronald Mulder heeft vrijdag bij de EK skeeleren in Innsbruck op nogal curieuze wijze zilver behaald op de 200 meter tijdrit op de weg.

ANP
ANP

Bij het inrijden voor de wedstrijd botste de Zwolse sprinter van team beslist.nl hard op zijn tweelingbroer Michel Mulder, die moest uitwijken voor een overstekend jurylid. Met een polsblessure wist Ronald Mulder toch nog als tweede te eindigen, vlak achter de Duitse winnaar Simon Albrecht. Michel Mulder belandde met een pijnlijke voet op de vierde plaats.

,,Dit was een heel rare dag'', verzuchtte Ronald Mulder. ,,Ik kwam snel aanrijden en dan raak ik uitgerekend Michel. Ik weet nog niet of ik bij dit EK verder nog in actie kom. Ik moet me afvragen of dat het wel waard is.''

Michel Mulder knalde na de botsing met een voet tegen een trolley. ,,Die voet is gekneusd, maar ik kan er wel mee skeeleren, denk ik'', liet de olympische schaatskampioen op de 500 meter weten.

Oud-Europees schaatskampioen Jan Blokhuijsen vond het parcours te gevaarlijk en trok zich terug voor de strijd over 200 meter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen