SPO22 nov '15 18:43

Schaakteams sluiten EK af met nederlaag

Auteur: ANP Nieuws

REYKJAVIK (ANP) - De Nederlandse schaakteams hebben zondag de Europese titelstrijd in Reykjavik afgesloten met een nederlaag.

ANP
ANP

De mannenploeg moest met 2 1/2 tegen 1 1/2 buigen voor Frankrijk en belandde daardoor op de gedeelde zevende plaats in de eindstand. De vrouwenformatie verloor met 3 1/2 - 1/2 van Oekraïne en moest in het eindklassement genoegen nemen met de gedeelde veertiende plek.

De Nederlandse mannenploeg had zondag bij het begin van de negende ronde nog uitzicht op een medaille. In het duel met Frankrijk kwamen Anish Giri, Erwin L'Ami en Loek van Wely op remise uit. Sergei Tiviakov verloor zijn partij tegen Vladislav Tkachiev. De Europese titel in het mannentoernooi was voor Rusland.

In het vrouwentoernooi pakte Rusland eveneens EK-goud. Het zilver was voor Oekraïne, dat Oranje zondag weinig tot geen kans gaf. Alleen Anne Haast, die sterk speelde bij het EK, kon een remise afdwingen. Zhaoqin Peng, Tea Lanchava en debutante Anna-Maja Kazarian moesten hun tegenstandster feliciteren met een winstpartij.

Gerelateerde artikelen