SPO3 mei '15 15:26

Geen zorgen bij Giant om Kittel

Auteur: ANP Nieuws

SCARBOROUGH (ANP) - De teamleiding van Giant-Alpecin maakt zich geen zorgen om Marcel Kittel, ook al viel zijn rentree afgelopen vrijdag in duigen.

EPA
EPA

De Duitse topsprinter kon het tempo niet volgen in de eerste etappe van de Ronde van Yorkshire en gaf na 100 kilometer koers op.

Kittel reed in februari voor het laatst een wedstrijd. Een mysterieuze virusinfectie hield hem geruime tijd aan de kant. De rappe renner had de training alweer hervat toen hij enkele weken geleden opnieuw ziek werd. In Yorkshire volgde een nieuwe terugslag.

,,Hij is gezond en we kennen zijn talent. Eigenlijk kunnen we rustig afwachten. We weten bij hem dat bij een goede voorbereiding de resultaten vanzelf komen'', zei manager Iwan Spekenbrink zondag. ,,Het doel is dat hij goed is in de Ronde van Frankrijk.'' Kittel won in zijn carrière al acht etappes in de Tour.

De spurtbom zelf dacht dat hij misschien toch te snel was begonnen. ,,Niet bepaald de comeback van het jaar. Het is in het wielrennen leuker anderen te laten lijden in plaats van andersom'', twitterde Kittel. Hij weet nog niet of hij in de Ronde van Californië zal starten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen