SPO22 nov '15 12:45Aangepast op 22 nov '15 16:11

Luiten sluit golfjaar af in mineur

Auteur: ANP Nieuws

DUBAI (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft zijn golfjaar niet positief kunnen afsluiten.

ANP Archiefbeeld
ANP Archiefbeeld

De Rotterdammer kreeg zondag in de vierde en laatste ronde van het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai rugpijn en leverde mede daardoor een scorekaart in van 73 slagen, één boven par. De Nederlander zakte naar de 31e plaats in het klassement van het Tour Championship met 282 slagen totaal, zes onder par.

Luiten gaf in Dubai toe dat dat hij bepaald geen topjaar heeft gespeeld. Het was een seizoen zonder overwinningen en de vierde plaats in het Schots Open als beste resultaat. Op de wereldranglijst is Nederlands beste golfer teruggevallen naar de 84e plaats.

Hij hoopte op de sjieke Jumeirah Golf Estates in het Arabische emiraat op een mooi slotakkoord, maar het lukte niet. ,,Ik kreeg halverwege de ronde kramp in mijn rug. Ik had moeite de swing goed af te maken'', schreef hij op zijn website. ,,Het speelt niet lekker natuurlijk als je steeds het gevoel hebt dat er een pijnscheut aankomt. Die rug was hinderlijk, maar eerlijk is eerlijk, ik maakte ook weer net te veel fouten. Dat is ook het verhaal van dit seizoen: ik maak meestal genoeg birdies maar ook te veel bogeys.''

Toch voelt Luiten dat de vorm eraan komt. ,,Het goede spel is heel dichtbij. Ik heb ook zin om te spelen, daarom ga ik meteen door naar Zuid-Afrika, waar het nieuwe seizoen donderdag al weer begint. Ik ga ervan uit dat die rug snel weer goed is'', aldus Luiten, die het jaar 2015 van de Europese Tour eindigt op de vijftigste plaats met 775.000 verdiende euro's.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen