SPO24 jul '15 07:59Aangepast op 24 jul '15 08:22

Herlings aan de start van GP Tsjechië

Auteur: ANP Nieuws

LOKET (ANP) - Motorcrosser en WK-leider in de MX2-klasse Jeffrey Herlings doet komend weekend mee aan de Grote Prijs van Tsjechië in Loket.

EPA
EPA

De Brabander heeft dat bekendgemaakt.

Herlings kwam twee weken geleden op de Grote Prijs van Letland niet in actie vanwege een ernstige pinkblessure die hij had overgehouden aan een race in Zweden. De twintigjarige motorcrosser laat weten dat hij nog wel last heeft van zijn pink, maar dat hij weer heeft kunnen trainen.

Van de enorme voorsprong van 129 punten die Herlings had opgebouwd tijdens het seizoen is er door blessureleed nog een verschil van 46 punten over met zijn grootste concurrent Tim Gajser. Er staan dit seizoen nog zes WK-races op het programma.

Voor de Duitse motorcrossfavoriet Max Nagl komt de race in Tsjechië wel te vroeg. Nagl leidde de strijd om het wereldkampioenschap in de MXGP-klasse toen hij ruim een maand geleden zijn enkel brak in de kwalificaties voor de GP in eigen land. ,,De pijn in mijn enkel zegt me dat ik er nog niet klaar voor ben'', reageerde de Duitser die door zijn blessure is afgezakt naar een vierde plaats in de stand voor het WK.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen