SPO26 jul '15 18:28

Cricketers delen toernooizege met Schotten

Auteur: ANP Nieuws

DUBLIN (ANP) - Het Nederlands cricketelftal heeft de winst in het kwalificatietoernooi voor het WK Twenty20 op de erelijst bijgeschreven, evenals Schotland.

ANP
ANP

De finale ging zondag niet door wegens het aanhoudende slechte weer in Dublin.

Voordat een bal was gebowld werd 's middags al tot afgelasting besloten, ook omdat de voorspellingen weinig goeds beloofden. De trofee werd dus 'gedeeld' omdat uitwijken naar maandag geen optie was. Het duel om de derde plaats tussen Ierland en Hongkong viel eerder op de dag eveneens in het water.

Van groot belang was de slotwedstrijd al niet meer omdat beide teams zich al hadden verzekerd van deelname aan het WK van 2016 in India. Oranje was in het spectaculaire 20 overs cricket de morele winnaar omdat de ploeg van bondscoach Anton Roux de Schotten in de voorronde in Edinburgh voor eigen publiek al hadden verslagen.

Ben Cooper was van de finalisten de productiefste speler in het toernooi met 241 runs, Roelof van der Merwe en Mudassar Bukhari waren de opmerkelijkste Nederlandse bowlers met ieder elf wickets. De Namibiër Bernard Scholtz werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen