SPO10 jan '15 14:08

Vuelta dit jaar opnieuw voor de klimmers

Auteur: ANP Nieuws

MARBELLA (ANP) - De Ronde van Spanje is dit jaar opnieuw een koers waar het klassement door de klimmers zal worden bepaald.

Archieffoto 2014. EPA
Archieffoto 2014. EPA

De Vuelta van 2015 kent liefst dertien bergetappes, waarvan er negen eindigen in een slotklim. De organisatie maakte zaterdag het rittenschema officieel bekend. Dat was grotendeels gelijk aan het parcours dat eind december al was uitgelekt.

De ronde begint op zaterdag 22 augustus met een ploegentijdrit over 7,4 kilometer van Puerto Banús naar Marbella. Anderhalve week later, op woensdag 2 september, staat de zwaarste rit op het programma. Die voert het peloton van Andorra la Vella naar Cortals d'Encamp. Op de slotetappe na is dat weliswaar de kortste rit (138 km), maar de renners moeten daarin wel drie bergen van de eerste categorie over. Daarmee is het klimmen in die etappe nog niet gedaan: er volgen nog een klim van de buiten- en de tweede categorie, waarna bergop wordt gefinisht op wederom een klim van de eerste categorie.

Tussen al het klimgeweld is er in de laatste week een individuele race tegen de klok over 39 kilometer, met start en finish in Burgos. De drie etappes voorafgaand aan die - mogelijk beslissende - tijdrit gaan door de bergen, net als de drie ritten na de tijdrit. De Vuelta eindigt met een korte etappe over 93,7 kilometer van Alcalá de Henares naar Madrid.

Vorig jaar kende de Ronde van Spanje acht aankomsten bergop.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen