SPO23 aug '15 15:23Aangepast op 23 aug '15 16:15

Hassan overtuigend naar finale 1500 meter

Auteur: ANP Nieuws

PEKING (ANP) - Atlete Sifan Hassan heeft overtuigend de finale bereikt van de 1500 meter bij de WK atletiek in Peking.

EPA
EPA

De Arnhemse atlete won haar serie in de halve finales. Maureen Koster redde het niet. De Boskoopse eindigde als negende in haar heat, terwijl een plek bij de eerste vijf nodig was om door te dringen tot de finale, die op dinsdag is.

De 22-jarige Hassan is regerend Europees kampioene. Ze scherpte dit jaar haar Nederlands record aan tot 3.56,06 en is daarmee de op een na snelste vrouw van dit jaar op de 1500 meter. De voormalige vluchtelinge uit Ethiopië wachtte rustig af en liep de eerste rondjes achterin. In de laatste ronde stoomde ze op naar de eerste plaats en liet niemand meer voorbijgaan. Ze won in een langzame 4.15,38.

,,De race ging wat langzamer dan verwacht en daarom ben ik op 500 meter voor de finish op kop gaan lopen. Als het zo traag gaat, weet je dat er veel vrouwen gaan mee sprinten en ik ben niet iemand die graag anderen wegduwt. Iedereen wil op een WK goed kunnen lopen; dat wil ik niet voor anderen bederven'', vertelde ze na haar race.

Koster nam in haar race het initiatief en liep lang aan de leiding. De 23-jarige hardloopster pikte aan toen wereldrecordhoudster Genzebe Dibaba versnelde in de slotronde, maar stortte volledig in op de laatste 200 meter. Dibaba won in 4.06,74, Koster noteerde 4.10,95. ,,Dit leert me dat ik voor volgend jaar nog meer moet doen aan mijn snelheid. Je moet een laatste rondje in 60 seconden kunnen lopen en zover ben ik nog niet.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen