SPO9 aug '15 22:00

McIlroy klaar voor rentree bij laatste Major

Auteur: ANP Nieuws

KOHLER (ANP) - De Noord-Ierse golfer Rory McIlroy kan komende week zijn titel verdedigen in het PGA Championship, de laatste Major van het seizoen.

EPA
EPA

De nummer één van de wereldranglijst staat sinds begin juli aan de kant vanwege een afgescheurde enkelband, opgelopen tijdens een potje voetballen. McIlroy liep dit weekeinde zonder problemen twee rondes over de banen van Whistling Straits, waar volgende week het PGA Championship wordt gespeeld.

,,Het voelde goed'', zei de 26-jarige Noord-Ier zondag. ,,Ik heb in vijf weken een lange weg afgelegd en ben er nu klaar voor.'' Over de staat van zijn linkerenkel deed McIlroy luchtig. ,,Ach, dat is geen issue meer. Bij het opstaan is die enkel soms nog wat stijf, maar het voelt goed.'' De viervoudig majorwinnaar moest vorige maand het Brits Open overslaan vanwege zijn blessureleed. McIlroy spot echter met de voorspellingen van medici, die zeiden dat voor een dergelijke blessure drie maanden hersteltijd nodig is. Als er niets geks gebeurt, gaat de Noord-Ier vanaf donderdag op jacht naar zijn derde zege in het PGA Championship, dat hij ook in 2012 en 2014 won.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen