SPO21 jul '15 20:33

'Rondejunkie' Hansen langer bij Lotto Soudal

Auteur: ANP Nieuws

GAP (ANP) - Adam Hansen rijdt momenteel in de Tour de France zijn twaalfde grote ronde op rij in het shirt van Lotto Soudal, maar als het aan hem ligt blijft komen daar nog wel een paar bij.

EPA
EPA

De ervaren Australiër (34) heeft zich ook voor de komende twee seizoenen aan de Belgische WorldTour-formatie verbonden. Hansen staat sinds 2011 onder contract bij Lotto.

,,Het verhaal is bekend'', refereert Hansen aan zijn memorabele aantal grote rondes op rij. ,,Ik doe dat gewoon graag. Sommige jongens rijden liever klassiekers, maar ik voel me goed in de grote rondes van drie weken. Na mijn ritzeges in de Giro en de Vuelta zou een ritzege in de Tour het summum zijn. Maar ik heb nu nog enkele jaren om dat waar te maken.''

Hansen startte zijn reeks rondes met de Vuelta in 2011. Mocht hij in Parijs over de finish komen, dan evenaart hij het record van de Spanjaard Bernardo Ruiz. Hij reed tussen 1954 en 1958 ook twaalf rondes op rij. Voltooit Hansen later dit jaar ook nog de Ronde van Spanje, dan is hij alleen recordhouder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen