SPO9 aug '15 10:55

Phelps weer sneller dan wereldkampioen

Auteur: ANP Nieuws

SAN ANTONIO (ANP) - Zwemmer Michael Phelps was vrijdag al sneller dan de gouden WK-tijd op de 200 meter vlinderslag, zaterdag flikte hij het kunstje opnieuw.

EPA
EPA

De Amerikaan zwom op de nationale kampioenschappen in San Antonio op de 100 vlinder sneller dan Zuid-Afrikaan Chad le Clos deed in zijn gouden race op het WK in Kazan: 50,45 om 50.56.

Phelps is door de Amerikaanse zwembond verbannen van de WK zwemmen in Rusland, omdat hij eerder is betrapt op een dronken autorit. Maar dat weerhoudt hem er niet van om iedereen die wel op het WK zwemt op sportieve wijze op zijn nummer te zetten. Eerder was Lászlo Cseh (200 meter vlinder) het slachtoffer van de toptijden van Phelps, zaterdag (lokale tijd) Le Clos.

Pikant is dat Le Clos na het behalen van de WK-titel op vrijdagavond juist een sneer uitdeelde naar Phelps. ,,Hij zwom een goede tijd, maar met alle respect, dat is niet zo moeilijk als je in je eentje zwemt.''

Het Amerikaanse probleem- en wonderkind wil volgend jaar in Rio de Janeiro meer titels toevoegen aan de achttien Olympische zeges die hij in zijn zwemleven al boekte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen