SPO26 jul '15 17:48

Honkballers moeten WPT-titel aan Cuba laten

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd het 15e World Port Tournament tot een onberispelijk einde te brengen.

ANP
ANP

Oranje, dat de afgelopen week alle wedstrijden won in Rotterdam, moest zondag in de finale de titel opnieuw aan Cuba laten: 3-5.

De Cubanen, op weg naar de eindstrijd tweemaal bedwongen door Nederland, kwamen al in de eerste inning op voorsprong door uitblinker Lourdes Gurriel jr. In de derde slagbeurt maakte Kevin Moesquit, op de honken gekomen door een vrije loop, gelijk. Gianison Boekhoudt bracht hem thuis.

Daarna ging het mis voor Rob Cordemans op de heuvel. De geroutineerde pitcher, die zes innings gooide voordat hij werd afgelost door Loek van Mil, kon niet voorkomen dat de Cubanen onder meer door een homerun (solo) van Gurriel uitliepen naar 5-1.

Christian Diaz en Dudley Leonora gaven de eindstand, met dank aan Cubaanse fouten, een wat draaglijker aanzien. Verder kwam de ploeg van bondscoach Steve Janssen niet ondanks kansen in achtste inning. Dwayne Kemp was met drie uit vijf de beste Nederlandse slagman in de eindstrijd. Shaldimar Daantjie noteerde .500.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen