SPO22 nov '15 20:01

Georgiev neemt afstand van Groenendijk

Auteur: ANP Nieuws

EMMEN (ANP) - De Russische grootmeester Alexander Georgiev heeft zondag tijdens de zestiende ronde van het WK dammen in Emmen afstand genomen van Jan Groenendijk.

Archiefbeeld. ANP
Archiefbeeld. ANP

De titelhouder won zelf van NDiaga Samb uit Senegal. Groenendijk kwam in zijn partij tegen de Rus Alexei Tsjizjov niet verder dan remise. Daardoor kon Georgiev in het klassement een voorsprong van één punt op Groenendijk nemen.

Roel Boomstra volgt op de derde plaats met twee punten minder dan Georgiev. De 22-jarige grootmeester kwam zondag tegen de Ivoriaan Ncho Joel Atse remise overeen. Het was zijn derde remise in het drukke damweekeinde in Emmen. Ook Groenendijk kon in zijn drie partijen niet tot winst komen.

In Emmen zijn nog drie ronden te spelen. De nog ongeslagen Georgiev, die in de slotronde tegen Wouter Sipma speelt, heeft titelprolongatie geheel in eigen hand. De nummer twee van het eindklassement mag de wereldkampioen uitdagen voor een tweekamp om de mondiale titel. Bij een gelijke eindstand is het aantal winstpartijen doorslaggevend. In de strijd met Boomstra staat Groenendijk er wat dat betreft vooralsnog beter voor (vijf tegen drie).

Gerelateerde artikelen