SPO26 jul '15 17:51Aangepast op 26 jul '15 22:59

Mountainbiker Van Houts voldoet aan eis Rio

Auteur: ANP Nieuws

ALPAGO (ANP) - Mountainbiker Rudi van Houts (31) mag zich zo langzamerhand gaan voorbereiden op de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio.

Archiefbeeld EPA
Archiefbeeld EPA

De Brabander voldeed bij de WK in Alpago door tiende te worden aan de eis die NOC*NSF heeft gesteld voor deelname aan de Spelen. Het zou de derde keer zijn dat Van Houts deelneemt aan de Spelen.

Van Houts had al de mogelijke kwalificatie in zijn achterhoofd zitten. ,,Natuurlijk houd je er rekening mee dat je bij deze wedstrijd kwalificatie kunt afdwingen voor de Olympische Spelen, maar als het dan daadwerkelijk lukt is dat toch genieten'', aldus Van Houts. ,,Het is natuurlijk nog niet helemaal zeker dat ik ga, maar het ziet er in ieder geval goed uit.''

Zoals Van Houts zelf al zegt, is het nog niet zeker of hij naar de Spelen gaat. Zijn daadwerkelijke deelname hangt af van het aantal startplaatsen dat Nederland afdwingt. Mochten er meer mountainbikers zijn die aan de eis voldoen dan er startplaatsen zijn, dan wordt er gekeken naar interne selectievoorwaarden. Momenteel is dat scenario echter nog niet aan de orde, aangezien Van Houts de enige is die aan de eis heeft voldaan.

De WK-wedstrijd in Italië werd gewonnen door de Fransman Julien Absalon. Hij had aan de finish een voorsprong van 34 seconden op de Zwitser Lukas Flückiger (zilver) en vijftig seconden op de Duitser Manuel Fumic (brons). Van Houts moest bijna drie minuten toegeven op de winnaar. De Nederlanders Hans Becking en Nederlands kampioen Michiel van der Heijden finishten als negentiende en 23e. Frank Beemer werd 49e.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen