SPO3 jun '15 14:37Aangepast op 3 jun '15 15:04

Kelderman in Dauphiné op zoek naar Tourvorm

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Wilco Kelderman bereidt zich vanaf zondag in het Critérium du Dauphiné voor op de Ronde van Frankrijk.

ANP
ANP

De 24-jarige wielrenner uit Barneveld is de kopman van LottoNL-Jumbo in de Dauphiné, zo maakte zijn ploeg woensdag bekend.

Kelderman is voorafgaand aan de achtdaagse wedstrijd drie weken op hoogtestage geweest in de Sierra Nevada. ,,Ik weet nu niet precies waar ik sta, al heb ik lekker en hard kunnen trainen. Ik ga proberen een uitslag te rijden, maar het belangrijkste is dat ik een goed gevoel overhoud aan de wedstrijd'', keek Kelderman alvast vooruit.

Vorig jaar eindigde Kelderman, met de Giro in zijn benen, zeer verdienstelijk als vierde in het eindklassement. ,,Toen was het een toetje, nu een voorbereiding”, zegt Kelderman. ,,Dat is natuurlijk anders.'' Na de Dauphiné blijft hij nog enkele dagen in de Alpen om door te trainen voor de Tour, die op 4 juli in Utrecht begint.

Agressief koersen

Volgens ploegleider Merijn Zeeman is de ploeg niet volledig afgestemd op Kelderman. ,,Iedereen mag voor zijn kans gaan. Martijn Keizer heeft de Giro gereden en ook George Bennett moet op dit parcours uit de voeten kunnen. We gaan de wedstrijd in met de ambitie om elke dag mee te strijden voor een resultaat. Daarvoor moeten we agressief koersen.''

De ploeg bestaat verder uit Brian Bulgac, Jos van Emden, Bram Tankink, Dennis van Winden en de Belg Maarten Wynants.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen