SPO2 okt '15 17:46

Schaatsbaas: Tour wacht op niemand

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Technisch directeur Arie Koops van de Nederlandse schaatsbond KNSB ligt bepaald niet wakker van een mogelijke boycot door de topploeg van coach Jillert Anema in het Nederlandse marathoncircuit.

ANP
ANP

,,We gaan nu niks meer veranderen aan de spelregels, al staan we altijd open voor nieuwe ideeën. Ik denk echter dat alle teams op 24 oktober bij de eerste wedstrijd om de KPN Cup keurig van start zullen gaan. Aan de andere kant, de Tour wacht op niemand'', sprak hij vrijdag nuchter.

Anema, succescoach van Team Clafis en van het marathonteam A-ware/Fonterra, dreigde vorige week al zijn marathonrijders terug te trekken als ze de verplichte KNSB-valhelm dienden te dragen. Volgens de markante Fries past het uniforme hoofddeksel bij vrijwel niemand en verhoogt het schuine formaat van plastic juist de kans op blessures. ,,Als we nou maar één keuze zouden hebben die ook nog op een brommerhelm zou lijken, heeft Jillert een punt. Maar hij kan kiezen uit wel vijf goedgekeurde hoofddeksels. Ik denk dat hij allang de juiste helm voor zijn ploeg heeft gevonden'', zei Koops.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen