SPO24 jul '15 19:15

Van Schaardenburg dolblij met dubbel

Auteur: ANP Nieuws

AARHUS (ANP) - Met een oerkreet kwam zeiler Rutger van Schaardenburg vrijdag als eerste over de finish in de twaalfde en laatste race van het EK in de Laserklasse.

Archiefbeeld EPA
Archiefbeeld EPA

Met die zege voor de Deense kust stelde hij de Europese titel veilig én, feitelijk nog wel belangrijker, een olympisch ticket voor Rio 2016.

De vele protesten na afloop van andere deelnemers over het verloop van de slotrace konden het EK-goud van de 27-jarige Dordtenaar niet ondermijnen.

,,Na het WK zag het er even slecht uit voor mij'', doelde Van Schaardenburg in Aarhus op zijn 26e plaats begin deze maand in Canada. Daardoor stond zijn Nederlandse rivaal Nicholas Heiner (19e op het WK) er in de strijd om het olympische ticket, met de opgetelde resultaten van het WK en EK dit jaar, iets beter voor. ,,Maar hier is alles voor mij op z'n plek gevallen. Ik pak hier zomaar de dubbel. Ik sta er zelf een beetje van te kijken. Het is bizar hoe alles hier voor mij is samengekomen. Fantastisch gewoon, hier gaan we wel even een biertje op drinken.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen