SPO10 mrt '15 13:30

Bianchi al vijf maanden in coma

Auteur: ANP Nieuws

MELBOURNE (ANP) - Terwijl de Formule 1 zich opmaakt voor een nieuw seizoen, ligt het grootste slachtoffer van vorig jaar nog altijd in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.De Fransman Jules Bianchi, die op 5 oktober 2014 zijn Marussia-bolide in een kraanwagen boorde tijdens de Grote Prijs van Japan, is zelfs nog in coma.

EPA
EPA

De Fransman Jules Bianchi, die op 5 oktober 2014 zijn Marussia-bolide in een kraanwagen boorde tijdens de Grote Prijs van Japan, is zelfs nog in coma. ,,We hebben geduld nodig, veel geduld. Jules gaat in heel kleine stapjes vooruit'', zei zijn vader Philippe dinsdag in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

Bianchi raakte door de botsing zwaargewond aan zijn hoofd. Een onderzoek naar het ongeval wees uit dat de Franse coureur gele waarschuwingsvlaggen had genegeerd en te hard was doorgereden in een kletsnatte bocht van het circuit in Suzuka. Hij schoot op volle snelheid van de baan. ,,Zolang Jules niet ontwaakt, kunnen we alleen maar afwachten. Leven met de gedachte dat er ieder moment een verschrikkelijk telefoontje uit het ziekenhuis kan komen, is bijna ondraaglijk.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen