SPO11 jan '15 12:42Aangepast op 11 jan '15 13:38

Federer behaalt duizendste zege

Auteur: ANP Nieuws

BRISBANE (ANP) - Roger Federer heeft zondag voor de 83e keer in zijn lange carrière een tennistoernooi op zijn naam geschreven.

EPA
EPA

Hij won het toernooi van Brisbane. Opvallender was dat de Zwitser zijn duizendste zege boekte op de ATP-tour. De nummer twee van de wereld is de derde speler die de mijlpaal bereikt. De Amerikanen Jimmy Connors (1253) en Ivan Lendl (1071) gingen hem voor.

Federer rekende in de finale van Brisbane af met de Canadees Milos Raonic. De 33-jarige tennisgrootheid had drie sets nodig tegen de 24-jarige Raonic, die goed partij bood: 6-4 6-7 (2) 6-4. Federer profiteerde vooral van zijn sterke opslag. Hij liet 21 aces noteren, terwijl Raonic, een erkende 'hardhitter', maar tot veertien aces kwam.

Twee Australische tennislegendes kwamen na afloop de baan op om Federer de bijbehorende prijzen te overhandigen: Roy Emerson en Rod Laver. Federer was er zichtbaar van onder de indruk. ,,Dit is een bijzonder moment, daar bestaat geen twijfel over'', zei de winnaar van achttien grandslamtitels, die in Brisbane zijn 125e finale speelde. ,,Ik heb in al die jaren heel veel partijen getennist, maar deze wedstrijd, deze duizendste zege, zal ik nooit vergeten.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen