SPO16 nov '15 22:43

Winst voor Nederlandse teams op EK schaken

Auteur: ANP Nieuws

REYKJAVIK (ANP) - In de vierde ronde van het EK schaken voor teams hebben maandag zowel de Nederlandse mannen als vrouwen hun partij gewonnen.

ANP
ANP

De mannen wonnen in Reykjavik dankzij Loek van Wely met 2,5-1,5 van Griekenland. Van Wely versloeg in de IJslandse hoofdstad met zwart Athanasios Mastrovasilis en maakte daarmee het verschil na drie remises.

Erwin L'Ami speelde met wit gelijk tegen Dimitrios Mastrovasilis, Sergei Tiviakov deed hetzelfde tegen Ioannis Nikolaidis. Anish Giri kwam met zwart ook niet verder dan remise tegen Ioannis Papaioannou.

De vrouwen wonnen met 3-1 van Turkije met twee zeges en twee remises. Anna-Maja Kazarian versloeg met de zwarte stukken Zehra Topel, Anne Haast was eveneens met zwart te sterk voor Betul Cemre Yildiz. Zhaoqin Peng speelde met wit remise tegen Ekaterina Atalik, wat ook gebeurde bij de partij van Bianca De Jong-Muhren tegen Kubra Ozturk.

De Nederlandse mannen klimmen van de zestiende naar de dertiende plaats na hun eerdere winst op IJsland, remise tegen Kroatië en verlies tegen Servië. De vrouwen klimmen vijf plaatsen en zijn nu twaalfde na de winst op Montenegro, remise tegen Litouwen een nederlaag tegen Frankrijk.

Gerelateerde artikelen