SPO25 sep '15 15:17

Van der Breggen vergt andere aanpak

Auteur: ANP Nieuws

RICHMOND (ANP) - Voor het eerst sinds 2005 beginnen de Nederlandse vrouwen zaterdag aan hun wegrace bij de WK wielrennen zonder Marianne Vos in hun midden.

EPA
EPA

Best gek, vindt ook bondscoach Johan Lammerts. ,,Het is anders, ook al omdat Marianne een renster is met een enorme drive.'' Met Anna van der Breggen als kopvrouw wacht een iets andere aanpak.

Vos, dit jaar aan de kant wegens tal van ongemakken, werd drie keer wereldkampioen en vijf keer tweede. Met de Brabantse in de ploeg kon Oranje altijd nog mikken op een sprint. ,,Met Anna zijn we erbij gebaat dat het een open wedstrijd wordt. Er moet iets gebeuren, je kunt niet gaan zitten wachten tot de laatste ronde'', weet Lammerts die in Madrid in 2005 debuteerde als bondscoach bij de vrouwen. Het was lang de laatste keer dat er geen podiumplek werd veroverd. Tot vorig jaar, toen bij Vos het kaarsje uit bleek en Van der Breggen door een val in de ploegentijdrit al thuis zat. ,,Nu hebben we een fitte selectie en zijn we goed genoeg om de titel binnen te halen'', denkt Lammerts die ook Ellen van Dijk, Lucinda Brand en Chantal Blaak kansen toedicht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen