SPO27 sep '15 19:30

WK-debutant Visser scoort voor Schotland

Auteur: ANP Nieuws

LEEDS (ANP) - Schotland heeft zijn tweede zege binnen op het WK rugby in Engeland en staat nu in groep B bovenaan met tien punten.

Archieffoto EPA
Archieffoto EPA

De Schotten versloegen, met dank aan gangmaker Tim Visser, de fysieke ploeg van de Verenigde Staten zondag in Leeds met 39-16, na een teleurstellende eerste helft.

De start van Schotse vijftiental was veelbelovend (6-3), het vervolg abominabel. Tal van mislukte kicks en passes leidden er zelfs toe dat de Amerikanen bij rust met 13-6 voor stonden. Toen keek coach Vern Cotter bedenkelijk.

Zijn gezicht klaarde op dankzij 'Dutch Delight' Visser. Een try van de in Nederland geboren WK-debutant, die in het duel met Japan nog toekeek, leidde de ommekeer in. Zijn score amper een minuut na de hervatting was inspirerend voor Sean Maitland, Willem Nel, Matt Scott en Duncan Weir. Ook zij brachten de bal over de achterlijn.

Verontrustend was wel het uitvallen van flyhalf Finn Russell. De belangrijke spelbepaler strompelde halverwege de tweede helft van het veld op Elland Road. Het is de vraag of hij zaterdag in Newcastle kan spelen in de topper tegen Zuid-Afrika.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen