SPO26 jul '15 20:16

Alleen Quintana kon Froome uitdagen

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Zijn aanvalsdrift bewaarde hij tot in de laatste twee Alpenetappes.

EPA
EPA

Op weg naar La Toussuire, maar vooral zaterdag in de beklimming van Alpe d'Huez toonde Nairo Quintana zich een serieuze bedreiging voor geletruidrager Chris Froome. Net als in zijn debuutjaar 2013 leverde het hem de tweede plaats op in het eindklassement. ,,Tweede in de Tour, eerste in ons hart'', jubelde de Colombiaanse krant El Tiempo.

Quintana (25) won vorig jaar al de Ronde van Italië en zette dit jaar alles op de Tour waarin hij naast Froome, Vincenzo Nibali en Alberto Contador een van de 'Fab Four' was. De Italiaan bleek niet in vorm om zijn Tourzege van vorig jaar te herhalen, de Spanjaard ervaarde dat de dubbel Giro-Tour in het huidige tijdperk niet meer mogelijk is. Zo werd Quintana de enige uitdager van Froome op wie hij al in de chaotische tweede rit naar Neeltje Jans 1.28 verloor. Na zijn ultieme aanval op de befaamde Alpe bleef het verschil 1.12 in Brits voordeel. ,,Ik verlies de Tour in de eerste week'', concludeerde de Colombiaan die vooraf de laatste twee bergetappes al had uitgezocht om een gooi naar de Tourzege te doen. ,,De eerste twee Alpenritten waren niet lastig genoeg.''

Quintana werd net als twee jaar eerder de beste jongere. Froome betitelde hem ook voor de komende jaren al als de grootste uitdager.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen