SPO24 sep '15 19:46

Gerard de Rooy kiest toch voor Dakar Rally

Auteur: ANP Nieuws

BEST (ANP) - Voormalig winnaar Gerard de Rooy doet begin volgend jaar toch met zijn team mee aan de Dakar Rally in Bolivia en Argentinië.

EPA
EPA

De Rooy was gaan twijfelen over deelname omdat de woenstijnrally in 2016 niet door Peru gaat.

Peru werd uit het parkoers gehaald uit vrees voor slecht weer door het natuurverschijnsel El Niño. ,,Het is heel jammer dat er amper duinen in de route zijn na de terugtrekking van Peru. Mijn eerste reactie was dan ook: wat heeft het voor zin om daarheen te gaan als er geen duinen zijn? Ik heb veel overleg gehad met de organisatie om te horen wat hun plannen zijn en ze hebben me uitgelegd wat ze hebben gedaan om een alternatieve route samen te stellen. Ik heb de indruk dat het toch best een selectief parkoers wordt, met zoveel zand als mogelijk'', laat kopman De Rooy donderdag weten op Facebook.

Zijn team verschijnt op 3 januari met ten minste drie trucks aan de start in Buenos Aires. De andere bestuurders zijn Ton van Genugten en de Tsjech Ales Loprais.

Het doel van De Rooy is de eindzege, kondigde hij aan. Gerard de Rooy won de Dakar Rally in 2012, werd vierde in 2013 en tweede in 2014. Door pech met de techniek kwam de Brabander dit jaar niet verder dan een negende plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen