SPO27 nov '15 17:56

Hockeyers gelijk in eerste duel World League

Auteur: ANP Nieuws

RAIPUR (ANP) - Het Nederlandse hockeyteam heeft vrijdag met veel moeite gelijkgespeeld tegen Duitsland in de eerste groepswedstrijd van de finale van de Hockey World League.

ANP
ANP

In Raipur (India) kwamen de aartsrivalen niet tot scoren: 0-0.

Duitsland kreeg de meeste en de beste kansen maar doelman Jaap Stockmann wist Oranje op de been te houden. De Nederlandse keeper werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Seve van Ass was nog het dichtst bij een Nederlandse treffer maar een schot van hem werd met de voet gered door de Duitse keeper Nicolas Jacobi. In de slotfase was Oranje nog een keer dicht bij een score.

Door tijdstraffen voor Oskar Deecke en Lukas Windfeder speelde Nederland aan het begin van het vierde kwart drie minuten tegen negen man en nog twee minuten tegen tien man maar toch werd de ploeg van bondscoach Max Caldas niet gevaarlijk.

Stick

Duitsland moest nog voor rust een gevoelig verlies incasseren. Thierry Brinkman sloeg met zijn stick onbedoeld maar hard tegen de knie van de Duitse aanvoerder Moritz Fürste die het veld moest verlaten en per brancard werd afgevoerd. Over de precieze toestand van de Duitse sterspeler was niet direct meer bekend.

Stockmann was tevreden met het gelijkspel. ,,We moesten wennen aan de omstandigheden maar uiteindelijk hebben we het goed gedaan'', reageerde hij. Argentinië won in het andere duel in groep B vrijdag van gastland India met 3-0. Nederland speelt zaterdag tegen de Argentijnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen