SPO12 mrt '15 11:42

Button: Sauber is oneerlijk

Auteur: ANP Nieuws

MELBOURNE (ANP) - Giedo van der Garde kan in het conflict met Sauber over zijn racestoeltje rekenen op steun van Jenson Button.De Britse Formule 1-coureur van McLaren vindt dat de Nederlander oneerlijk wordt behandeld door het Zwitserse team, dat donderdag ook het hoger beroep verloor in de rechtszaak en nu verplicht is om Van der Garde dit weekeinde te laten racen in de Grand Prix van Australië.,,Een schande dat het deze kant opgaat en dat Sauber beweert dat het niet veilig is om Giedo te laten rijden.

EPA
EPA

De Britse Formule 1-coureur van McLaren vindt dat de Nederlander oneerlijk wordt behandeld door het Zwitserse team, dat donderdag ook het hoger beroep verloor in de rechtszaak en nu verplicht is om Van der Garde dit weekeinde te laten racen in de Grand Prix van Australië.

,,Een schande dat het deze kant opgaat en dat Sauber beweert dat het niet veilig is om Giedo te laten rijden. Dat lijkt me namelijk helemaal niet het geval. Het is oneerlijk om dat argument te gebruiken'', aldus Button.

Sauber beweert dat het Van der Garde en andere coureurs in gevaar brengt omdat de Nederlander nog niet heeft getest in de auto die Sauber voor dit seizoen heeft gebouwd. Het hooggerechtshof van de staat Victoria in Australië wees overigens dat bezwaar van de hand.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen