SPO21 jul '15 15:29

Polsstokspringer Koppelaar blijft geschorst

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar blijft geschorst.

ANP
ANP

De 22-jarige atleet uit Dordrecht had een kort geding aangespannen om zijn dopingschorsing op te schorten, maar kreeg dinsdag nul op het rekest bij de rechter.

Koppelaar werd in juli 2014 in Duitsland positief bevonden en voor twee jaar geschorst. Volgens de Dordtenaar zijn er procedurele fouten gemaakt bij de afname van het urinemonster en werden ook in het laboratorium waar de overtreding van de dopingregels werd vastgesteld de procedures niet gevolgd. De rechter vindt dat Koppelaar echter geen bewijs heeft dat er ,,redelijkerwijs mag worden aangenomen dat de afwijkingen het belastende analyseresultaat hebben veroorzaakt''.

Om dat wel te kunnen bewijzen, mag Koppelaar getuigen laten horen, besloot de rechter. Dat was een tweede eis van Koppelaar en die is dus wel ingewilligd. ,,In het tuchtrecht kan je iemand niet onder ede horen. Dat kan bij een rechtbank wel'', zei Remco Wortel, de advocaat van Koppelaar, eerder.

Koppelaar hoopte dat hij, als zijn dopingschorsing opgeschort zou worden, weer kon gaan trainen en mee kon doen aan wedstrijden. Zo zou hij zich kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen