SPO26 sep '15 00:25

Stenson vergroot voorsprong in miljoenenjacht

Auteur: ANP Nieuws

ATLANTA (ANP) - De Zweedse golfer Henrik Stenson heeft vrijdag zijn voorsprong vergroot op het Tour Championship, het slottoernooi van de Amerikaanse Tour.

EPA
EPA

De 39-jarige Stenson had voor zijn tweede ronde 68 slagen nodig, weliswaar vijf meer dan donderdag, maar toch raakte de concurrentie verder achterop. Halverwege het lucratieve toernooi heeft de Zweed drie slagen voorsprong op Jordan Spieth, de Amerikaanse winnaar van de Masters en US Open.

Spieth dook vrijdag als enige onder de score van Stenson, die vier birdies zette tegenover twee bogeys. De 22-jarige Amerikaan, die op de koppositie van de wereldranglijst jaagt, klom met 66 slagen naar de tweede plaats dankzij een ronde met vier birdies. De Engelsman Paul Casey zakte naar de derde plek, vier slagen achter Stenson.

Stenson won dit jaar nog geen toernooi, maar kan met een zege in het Tour Championship zijn seizoen in één klap goedmaken. Winst levert hem een slordige 11,5 miljoen dollar op (10,2 miljoen euro). De Zweed vangt dan niet alleen de hoofdprijs van het toernooi, maar ook de jackpot van 10 miljoen dollar die klaarligt voor de winnaar van de zogeheten FedEx Cup.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen