SPO9 jan '15 10:14Aangepast op 9 jan '15 10:36

Emotionele zege voor Française Cornet

Auteur: ANP Nieuws

PERTH (ANP) - De Franse tennisster Alize Cornet heeft haar overwinning vrijdag in de Hopman Cup opgedragen aan de slachtoffers van de schietpartij bij het satirische tijdschrift Charlie Hebdo.

EPA
EPA

Ze arriveerde voor de partij tegen de Poolse Agnieszka Radwanska in het stadion met de leus 'Je suis Charlie' op haar tas.

,,Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd'', aldus Cornet, die Radwanska met 6-4 2-6 7-5 versloeg. ,,Iedere keer als ik naar mijn stoel liep, zag ik de boodschap op mijn tas. Ik dacht: jij ben hier en je kunt voor dit geweldige publiek doen wat je leuk vindt. Ik wilde alleen maar alles geven en proberen te winnen voor de slachtoffers. Het geeft mij de kans om de boodschap over te brengen, want ik vind het heel belangrijk dat we allemaal beseffen dat dit echt vreselijk is en dat we sterk moeten blijven met elkaar.''

Ondanks de zege van Cornet plaatste Polen zich voor de finale van de Hopman Cup. Jerzy Janowicz haalde met zijn zege op Benoît Paire het benodigde laatste punt binnen. Het Amerikaanse duo Serena Williams en John Isner is zaterdag de tegenstander in de eindstrijd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen