SPO21 sep '15 19:44Aangepast op 21 sep '15 20:34

Zo'n 70 kilometer tijdrijden in Giro

Auteur: ANP Nieuws

MILAAN (ANP) - De Ronde van Italië telt in 2016 drie tijdritten met een gezamenlijke lengte van zo'n 70 kilometer.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

De organisatie van de Giro gaf maandag de nodige details prijs van de route, die op vrijdag 6 mei begint met een tijdrit van 8,1 kilometer in Apeldoorn. De finish is drie weken later in Turijn.

In het etappeschema zijn nog twee individuele tijdritten opgenomen: een lange heuvelachtige van 40 kilometer in de wijnstreek van de Chianti en een klimtijdrit van 20 kilometer.

De dertiende etappe is maandag als een sleutelrit aangekondigd. Het betreft een etappe van 161 kilometer met vijf zware beklimmingen in het noordoosten van Italië. In de laatste week staan een aantal etappes in de Dolomieten en Alpen op het programma.

Derde keer in Nederland

Het complete routeschema wordt bekendgemaakt op 5 oktober.

De Giro d'Italia start voor de derde keer in Nederland. Na Groningen in 2002 en Amsterdam in 2010 volgt volgend jaar Apeldoorn. Na de openingstijdrit volgen nog twee etappes in Gelderland, van Arnhem naar Nijmegen op 7 mei (180 kilometer) en een dag later in omgekeerde richting (190 kilometer). Na de eerste drie dagen op Nederlandse bodem vliegen de renners op maandag 9 mei naar Italië.

De Spanjaard Alberto Contador won de ronde dit jaar, maar heeft al gezegd dat hij zich in 2016 concentreert op de Tour de France. De organisatie hoopt op de deelname van Vincenzo Nibali en Fabio Aru, de winnaar van de Ronde van Spanje.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen