SPO23 apr '15 12:11

WK allround mogelijk in Olympisch Stadion

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse schaatsbond (KNSB) heeft plannen om de WK allround in 2018 in het Olympisch Stadion af te werken.Het succes van de NK allround in maart vorig jaar in het Amsterdamse complex, voor die gelegenheid omgedoopt in de 'Coolste baan van Nederland', heeft de KNSB op het idee gebracht.

ANP
ANP

Het succes van de NK allround in maart vorig jaar in het Amsterdamse complex, voor die gelegenheid omgedoopt in de 'Coolste baan van Nederland', heeft de KNSB op het idee gebracht. ,,Maar uiteraard is Thialf in Heerenveen natuurlijk ook een optie'', liet een woordvoerder van de schaatsbond donderdag weten. ,,We gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, op financieel, commercieel en sportief gebied. Maar eerst nog moeten we de organisatie van het WK officieel krijgen.''

De internationale schaatsunie ISU neemt volgens de voorlichter van de KNSB komende zomer een beslissing over de toewijzing van de grote toernooien in het seizoen 2017 - 2018. In de seizoenen daarvoor heeft de ISU geen internationale titeltoernooien aan de KNSB toebedacht.

De WK allround van 2018 zou in maart moeten plaatsvinden na de Winterspelen in Zuid-Korea. De EK allround in 2012 in Boedapest was het laatste internationale titeltoernooi in de buitenlucht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen