SPO30 apr '15 18:08

Opnieuw ritzege Albasini in Romandië

Auteur: ANP Nieuws

PORRENTRUY (ANP) - Michael Albasini heeft zijn tweede ritzege in de 69e Ronde van Romandië binnen.

EPA
EPA

De Zwitserse wielrenner van Orica-GreenEdge was na een etappe over 172,5 kilometer van Moutier naar Porrentruy opnieuw verreweg de sterkste in de eindsprint van een omvangrijke eerste groep. De geletruidrager bleef de Fransman Julian Alaphilippe en de Italiaan Damiano Caruso meer dan een lengte voor.

Voor Albasini was het de vijfde zege in deze meerdaagse Zwitserse koers. Vorig jaar won hij drie etappes, nu staat de teller alweer op twee. Hij verstevigde bovendien zijn leidende positie in het algemeen klassement. Zijn voorsprong op de Italiaan Ivan Santaromita en de Brit Chris Froome is nu twintig seconden. Stef Clement en Robert Gesink, die opnieuw met de 'grote jongens' meereden, moeten 0.44 respectievelijk 1.15 goedmaken.

Ook de derde etappe werd gekenmerkt door een vroege ontsnapping. Kristof Vandewalle, later geëerd als strijdlustigste renner, gaf de aanzet. De Belg kreeg de Nederlander Brian Bulgaç (LottoNL-Jumbo) en de Chinees Cheng Ji (Giant-Alpecin) mee. In een oogwenk pakte het trio een ruime voorsprong, die zou oplopen tot ruim acht minuten. Uiteindelijk restte hun slechts wat punten voor het bergklassement.

De onvermijdelijke hergroepering kwam op 50 kilometer voor de streep, met alle favorieten voorin. Op de Col de Rangiers toonden onder anderen Nairo Quintana en Vincenzo Nibali al even hun kwaliteiten. Het leidde tot onrust in het peloton met tal van aanvalspogingen. Geen slaagde. Voor Albasini lag de weg vrij in Porrentruy.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen