SPO8 aug '15 18:56Aangepast op 8 aug '15 21:12

Izagirre wint in tijdrit de Ronde van Polen

Auteur: ANP Nieuws

KRAKAU (ANP) - De Spaanse wielrenner Ion Izagirre van Movistar heeft zaterdag in de afsluitende tijdrit de Ronde van Polen gewonnen.

EPA
EPA

In de zevende en laatste etappe over 25 kilometer door Krakau klokte Izagirre 30.09 minuten, wat genoeg bleek om de leiderspositie over te nemen van de Colombiaan Sergio Henao (Sky) én de Italiaan Diego Ulissi (Lampre), die met dezelfde tijd bovenaan stonden. Ulissi gaf 33 seconden toe op Izagirre, Henao zelfs ruim een minuut (1.08).

De etappezege ging naar de Pool Marcin Bialoblocki die de 25 kilometer in 28.45 aflegde. Rick Flens van Lotto-JumboNL werd derde op 0.59. De Wit-Rus Vasil Kirijenka (Sky) eindigde als tweede op twee seconden van de winnaar.

In het algemeen klassement eindigde de Belg Bart de Clerq (Lotto-Soudal) op twee seconden als tweede. Zijn landgenoot Ben Hermans van BMC werd derde op drie seconden van Izagirre.

Super

Flens was dik tevreden met de derde plaats in de afsluitende tijdrit van een WorldTour-koers. ,,Dit is echt super natuurlijk'', zei hij na afloop. ,,Na mijn tweede plaats op het NK is mijn vertrouwen gegroeid, maar dit had ik niet verwacht. Ik heb de afgelopen dagen flink afgezien, maar de opgedane hardheid heeft me goed gedaan.

De 32-jarige Zaandammer startte al als derde, maar geen van de 110 renners daarna kon hem van het podium houden. ,,Toen ik startte was het zo'n 35 graden en richting de avond koelt het natuurlijk af, maar ik weet niet of dat een voor- of nadeel is geweest. In de bus heb ik het restant van de tijdrit gevolgd. Op een gegeven moment ging ik geloven in een top vijf-positie, maar uiteindelijk dook niemand er in het slot meer onder. Fantastisch.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen