SPO19 nov '15 18:29Aangepast op 19 nov '15 19:47

Citroën stapt jaar uit WK rallyrijden

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Citroën is volgend jaar niet vertegenwoordigd in het WK rallyrijden.

EPA
EPA

De Franse autofabrikant liet donderdag in Versailles weten in 2017 met een nieuwe wagen terug te keren in het kampioenschap. Citroën trekt zich na 2016 wel definitief terug uit het WK toerwagens.

Het Franse automerk domineerde het WK rally tussen 2004 en 2012. ,,Met acht wereldtitels en 94 overwinningen hebben we geschiedenis geschreven in de rallysport'', zei Linda Jackson, topbestuurder bij Citroën. ,,In 2017, wanneer met een nieuwe en zeer attractieve generatie auto's zal worden gereden, keren we terug.'' Citroën was de afgelopen twee jaar succesvol met de wereldtitel bij de toerwagens, maar stopt na volgend jaar in die klasse.

Rallylegende Sébastien Loeb kwam de afgelopen twee jaar namens Citroën uit in het WK toerwagens. Hij was onaangenaam verrast in het derde en laatste jaar geen deel meer uit te maken van het team dat in de Argentijn José Maria Lopez de wereldkampioen van 2014 en 2015 heeft. Citroën kondigde donderdag aan verder te gaan met Lopez en de Fransman Yvan Muller. ,,We zijn deze uitdaging aangegaan met voor mij als persoonlijk doel binnen drie jaar de wereldtitel te veroveren. Ik ben teleurgesteld dat ik er na twee jaar niet meer bij ben'', schreef Loeb, die in januari deelneemt aan de Dakar Rally, op zijn website.

Gerelateerde artikelen