SPO23 aug '15 23:33Aangepast op 24 aug '15 00:08

Williams wint weer in Cincinnati

Auteur: ANP Nieuws

CINCINNATI (ANP) - Serena Williams heeft het tennistoernooi van Cincinnati gewonnen.

EPA
EPA

De Amerikaanse veelwinnares versloeg in de finale van het Amerikaanse toernooi de Roemeense Simona Halep met 6-3 7-6 (5).

Williams begon zondag zoals de laatste tijd vaker stroef aan de finalepartij. Halep brak direct haar service en nam het initiatief in de wedstrijd. Op 2-3 brak Williams echter terug en stoomde gelijk door naar de setwinst. Na vroege breaks over en weer in de tweede set moest de tiebreak de beslissing brengen. Williams bleek opnieuw nipt de sterkste, ondanks wat slordigheidjes.

Desondanks was het spel van Williams weer niet vlekkeloos. Ze moest liefst elf breekpunten wegwerken en sloeg 27 onnodige fouten. Daartegenover stonden liefst 44 winners. Dergelijke cijfers kenmerkten het spel van de Amerikaanse de hele week al. Telkens liet ze steekjes vallen, maar krabbelde ze net zo hard weer op. Het baarde haar enigszins zorgen in de aanloop naar de US Open, waar ze als vierde vrouw in de geschiedenis een Grand Slam (de vier grote toernooien in één kalenderjaar) kan winnen. ,,Ik maak me wel een beetje druk over de komende wedstrijden en de komende weken. Dan zal ik wel beter moeten spelen om de US Open ook te winnen'', zei ze zaterdag.

Halep stak haar echter een hart onder de riem. ,,Ik wens je niets dan goeds op de US Open. Ik weet dat je ze alle vier kunt winnen, dus succes en hou je taai'', zei ze na haar verliespartij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen