SPO2 nov '15 07:20Aangepast op 2 nov '15 09:31

Honkballers Kansas City winnen World Series

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De honkballers van Kansas City Royals hebben zondag (lokale tijd) voor het eerst sinds 1985 de World Series gewonnen.

EPA
EPA

De ploeg versloeg New York Mets in de vijfde wedstrijd met 7-2 en bepaalde hiermee de eindstand in de best-of-sevenserie op 4-1.

De Mets kwamen nog wel op een 2-0-voorsprong. Pitcher Matt Harvey blonk uit en liet in de eerste acht innings slechts vier honkslagen toe. In de negende inning kantelde de wedstrijd. Mets-coach Terry Collins wilde Harvey wisselen, maar de pitcher maakte duidelijk dat hij wilde blijven staan. Dat bleek een foute keuze, want de Royals maakten gelijk. In de twaalfde inning stelden de bezoekers de titel met vijf runs veilig.

,,Ik beschouw dit als een fout van mij'', zo nam trainer Collins alle schuld op zich. ,,Ik dacht de wedstrijd wel te kunnen blijven controleren'', treurde Harvey. ,,Het publiek schreeuwde mijn naam en ik voelde me heel sterk. Helaas liep het anders af.''

Salvador Perez

Kansas City Royals verloor vorig seizoen de World Series door de beslissende zevende wedstrijd te verliezen van San Francisco Giants. New York Mets won de World Series voor het laatst in 1986.

Salvador Perez, de catcher van Kansas City Royals uit Venezuela, werd na het beslissende duel verkozen tot beste speler van de finale van het Amerikaanse honkbal. Perez kreeg in de beslissende wedstrijd een bal tegen zijn masker, zijn sleutelbeen en op zijn vingers. Maar de catcher verbeet de pijn. ,,Nu voel ik niets meer'', jubelde hij na de wedstrijd. ,,Ik voel me geweldig."

Gerelateerde artikelen