SPO23 jul '15 18:43Aangepast op 23 jul '15 20:30

Fuglsang ,,neergehaald door motor''

Auteur: ANP Nieuws

SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE (ANP) - Wielrenner Jakob Fuglsang ging in de achttiende etappe van de Tour de France op een merkwaardig moment en op merkwaardige wijze tegen de vlakte.

EPA
EPA

Op de Glandon reed hij op kop, tot een motor zijn stuur raakte en de wielrenner tegen het asfalt smakte. ,,Die motor haalde me gewoon neer. Het is schandalig'', brieste de Deen aan de finish.

Fuglsang voerde op de lange beklimming een groepje aan met onder anderen Romain Bardet. ,Ik reed op kop en ging naar de kant. De motor kwam van achter mij en raakte mijn stuur. Die motorrijder mag blij zijn dat hij niet in mijn buurt is'', dreigde de ziedende Deen achteraf.

De bestuurder trok een dikke streep door de ambities in het bergklassement van de Astana-renner. ,,Ik had me de hele dag geconcentreerd op de Col du Glandon. Ik had de andere klimmetjes laten liggen en had volledig ingezet op de 25 punten op die klim.''

De bewuste motorrijder bleek te werken voor de organisatie van de Tour. Hij kreeg na de achttiende etappe te horen dat hij de laatste drie etappes niet meer op zijn motor mag stappen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen