SPO20 apr '14 07:17

Valverde favoriet in Gold Race

Auteur: ANP Nieuws

MAASTRICHT (ANP) - Met dit jaar al zeven overwinningen op zak staat Alejandro Valverde zondag als een van de topfavorieten aan de start van de Amstel Gold Race.

EPA
EPA

De Spaanse kopman van Movistar is het parcours met 34 hellingen waarvan de laatste, de Cauberg, op een kleine 2 kilometer van de streep ligt, op het lijf geschreven.

Dat geldt net zo voor zijn landgenoot Joaquim Rodriguez. Opmerkelijk genoeg slaagde er echter nog nooit een Spanjaard in de klassieker door het Limburgse heuvelland te winnen. Vorig jaar pakte de Tsjech Roman Kreuziger verrassend de winst. Het jaar ervoor, toen nog met finish bovenop de Cauberg, was de winnaar ook een outsider: de Italiaan Enrico Gasparotto.

De winnaar van de twee edities daarvoor, de Belg Philippe Gilbert, liet woensdag in de Brabantse Pijl zien dat ook met hem rekening moet worden gehouden. Van de 'thuisrijders' worden Bauke Mollema, Wout Poels en mogelijk ook Tom-Jelte Slagter in de finale nog voorin verwacht. De wedstrijd begint om 10.15 uur in Maastricht, de finish is kort na 16 uur.

Gerelateerde artikelen