SPO22 okt '14 11:38Aangepast op 22 okt '14 15:58

Halep overklast Serena Williams in Singapore

Auteur: ANP Nieuws

SINGAPORE (ANP) - Simona Halep heeft woensdag een sensationele zege geboekt op Serena Williams bij de WTA Finals in Singapore.

EPA
EPA

De Roemeense tennisster versloeg de Amerikaanse nummer 1 van de wereld en titelverdedigster met duidelijke cijfers: 6-0 6-2. De verrassend eenzijdige partij duurde iets meer dan een uur.

Williams evenaarde haar grootste nederlaag ooit op de WTA Tour. Ze verloor twee keer eerder een partij waarin ze slechts twee games wist te winnen. De eerste keer was in 1995 toen ze op 14-jarige leeftijd in Quebec haar debuut bij een WTA-toernooi maakte tegen haar landgenote Annie Miller: 6-1 6-1. Ze verloor 3 jaar later met dezelfde cijfers in Oklahoma van de Zuid-Afrikaanse Joannette Kruger.

Ana Ivanovic boekte woensdag haar eerste overwinning in Singapore. De Servische versloeg Eugenie Bouchard in twee sets: 6-1 6-3. De Canadese heeft in twee wedstrijden nog geen overwinning behaald.

Halep gaat door de zege op Williams solo aan kop in de rode groep van de WTA Finals. Ze won eerder na twee sets van Bouchard. Williams staat door haar eerdere overwinning op Ivanovic tweede. De Amerikaanse heeft net als de Servische één partij gewonnen. Bouchard staat door twee nederlagen op de laatste plaats en moet vrezen voor uitschakeling. De beste twee van de poule plaatsen zich voor de halve finales.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen