SPO21 apr '14 15:47Aangepast op 21 apr '14 16:06

Vettel worstelt met zijn bolide

Auteur: ANP Nieuws

SHANGHAI (ANP) - Sebastian Vettel heeft het zwaar in de Formule 1.

Vettel. EPA
Vettel. EPA

De viervoudig wereldkampioen rijdt in een bolide van Red Bull die behoorlijk wat snelheid tekortkomt. ,,Ik ben duidelijk niet waar ik wil zijn. Ik worstel met mijn auto en dat gevecht duurt maar voort'', zei de Duitse autocoureur, die dit seizoen na vier races op de vijfde plaats staat, 46 punten achter klassementsleider Nico Rosberg.

,,Het zal niet makkelijk worden om nog wereldkampioen te worden, vooral omdat we nog zo ver achterliggen op Mercedes. Aan de andere kant, het seizoen is nog niet voorbij en ons team zal gewoon keihard moeten werken om meer power uit de motor te halen. We weten namelijk waar onze zwakte ligt'', aldus Vettel.

Teambaas Christian Horner gaf die zwakke plek met harde cijfers aan: ,,We waren 22 kilometer per uur langzamer op het rechte stuk, dat is zo'n beetje 100 meter dat we weggeven op een kilometer. Daar moeten wij dus hard aan werken'', verklaarde hij na de Grand Prix van China, die de Brit Lewis Hamilton in zijn Mercedes met grote overmacht won. Vettel eindigde op ruime afstand als vijfde.

Horner: ,,Sebastian is een vechter. Wij hoeven hem niet te motiveren. Hij mist momenteel het juiste gevoel met de auto, maar hij kan heel goed analyseren en zelf bedenken wat er beter kan aan de auto en waar hij zelf kan verbeteren.''

Gerelateerde artikelen