SPO28 jun '14 15:18Aangepast op 28 jun '14 19:54

Kerkhof Nederlands kampioen bij beloften

Auteur: ANP Nieuws

OOTMARSUM (ANP) - Tim Kerkhof is in Ootmarsum Nederlands kampioen bij de beloften geworden.

ANP
ANP

De renner van het Belgische Etixx-team was de snelste van een kopgroep van zes in een sprint, die werd ontsierd door een valpartij. Daarbij was Rabo-kopman Mike Teunissen betrokken.

Kerkhof won de sprint voor Dennis Bakker (tweede) en Piotr Havik (derde). De laatste maakte met zijn Rabobank-formatie de hele dag de koers, maar de ploeg kreeg daar met brons maar een magere beloning voor.

Kerkhof had in de sprint niets gemerkt van de val. ,,Ik ging de sprint van kop af aan en heb niet meer om gekeken. Ik denk dat de twee snelste mannen vooraan gewoon aan het sprinten waren en voor mij doet die val dan ook niets af aan mijn kampioenschap. Ik heb drie keer mee gezeten met een goede ontsnapping en gewoon niets aan het toeval over gelaten."

Heel zuur

Havik erkende dat het achter hem mis ging. ,,Voor de ploeg en voor Teunissen is dat heel zuur, ik houd er een bronzen medaille maar ook gemengde gevoelens aan over."

Na onderzoek bleek dat Teunissen bij de val een gebroken sleutelbeen heeft opgelopen. De jonge coureur hoeft niet te worden geopereerd. Volgens zijn ploeg is er sprake van een ,,mooie breuk''. Rabobank hoopt dat Teunissen over 3 weken mee kan op trainingskamp in het Zwarte Woud.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen