SPO24 aug '14 19:55

Valverde: rode trui bij toeval

Auteur: ANP Nieuws

SAN FERNANDO (ANP) - Pas toen Alejandro Valverde zondag na de tweede etappe in de bus van Movistar zat, hoorde de Spaanse wielrenner dat hij terug moest naar het podium.

EPA
EPA

Daar kreeg hij de rode leiderstrui in de Ronde van Spanje om zijn schouders gehesen. ,,Om eerlijk te zijn, was het niet mijn plan om het rood te veroveren'', zei Valverde, die zaterdag met Movistar de ploegentijdrit had gewonnen. Zijn ploeggenoot Jonathan Castroviejo mocht toen de rode trui aantrekken, omdat hij als eerste over de finish was gekomen.

Castroviejo moest het tricot een dag later echter al weer afstaan aan Valverde, die in de massasprint de beste Movistar-coureur was. ,,De finale was heel lastig en nerveus, daarom moest ik van voren zitten om geen tijd te verliezen bij mogelijke valpartijen of breuken in het peloton. Daarom had ik na de finish niet eens door dat ik de nieuwe leider in het algemeen klassement was geworden, dat hoorde ik pas in de bus. Het is leuk om aan kop te gaan, maar de Vuelta duurt nog heel lang.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen