SPO10 sep '14 22:45Aangepast op 11 sep '14 06:16

Gesink verlaat per direct Vuelta

Auteur: ANP Nieuws

Robert Gesink verlaat per direct de Ronde van Spanje.

De kopman van wielerploeg Belkin, die zevende staat in het algemeen klassement, wil zo snel mogelijk naar zijn zwangere vrouw in Nederland. Dat meldde zijn ploeg woensdagavond.

,,Zij is in de afgelopen week twee keer geopereerd. De situatie is inmiddels niet verbeterd en ze verblijft nog altijd in het ziekenhuis. Ik verlaat per direct de Vuelta om bij mijn gezin te zijn waar ik op dit moment hard nodig ben'', verklaarde Gesink.

Gesink was bezig aan een opmerkelijk optreden in Spanje. Hij reed zijn eerste grote ronde na een ingreep aan zijn hart en kon in de bergetappes mee met de voorsten. De ploegleiders Erik Dekker en Merijn Zeeman waren heel tevreden over de verrichtingen van de 28-jarige Varssevelder, die in het algemeen klassement bijna 7 minuten achterstand had op klassementsleider Alberto Contador.

De ploegleiding liet weten 'vierkant' achter de beslissing van Gesink te staan. ,,We steunen Robert en zijn vrouw waar mogelijk. Het gehele team wenst hun alle sterkte in deze moeilijke tijd.''

Gerelateerde artikelen