SPO15 apr '14 12:19Aangepast op 15 apr '14 14:16

'Gesink niet in Amstel Gold Race'

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Wielrenner Robert Gesink komt zondag niet in actie in de Amstel Gold Race.

ANP
ANP

Dat meldt AD Sportwereld dinsdag. De coureur van Belkin zou te veel last hebben van stress in grote koersen en hierdoor kampen met hartritmestoornissen.

Volgens De Telegraaf heeft Gesink al enkele jaren last van hartritmestoornissen, bij intensieve inspanningen. Onderzoeken door cardiologen hebben aangetoond dat hij verder helemaal gezond is en dat deze hartritmestoornissen geen bedreiging vormen. Hij kreeg enkele maanden na het overlijden van zijn vader eind 2010 voor het eerst te kampen met hartritmestoornissen. De klachten keerden daarna een paar keer terug.

Gesink stapte vorige week af in de vijfde etappe van de Ronde van Baskenland. Volgens De Telegraaf werd de renner in de Spaanse etappekoers opnieuw geconfronteerd met het probleem dat hij zijn hartslag niet omlaag kreeg, na een inspanning. Daarom vindt Gesink het nu tijd om het verhaal naar buiten te brengen. De Varssevelder wil zijn carrière absoluut voortzetten, maar er moet wel serieus worden onderzocht hoe hij dat moet doen.

Zijn ploeg wilde niet op de berichtgeving reageren. Belkin heeft voor dinsdagavond 18.00 uur een persconferentie van Gesink aangekondigd.

Gerelateerde artikelen