SPO9 dec '14 19:36

Schaatser Verweij slaat Heerenveen over

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Koen Verweij verschijnt komend weekeinde niet aan de start bij de vierde wereldbeker in Heerenveen.

EPA
EPA

De 24-jarige rijder van Team Corendon geeft de voorkeur aan een trainingskamp op Lanzarote. Dat heeft de wereldkampioen allround besloten na overleg met zijn coach Jan van Veen. Na de zonnige stage op het Canarisch eiland wil Verweij eind deze maand bij de NK allround, eveneens in Heerenveen, topfit terugkeren.

Verweij begon met een trainingsachterstand aan het seizoen. Bij de NK afstanden begin november reed hij nog wel verrassend goed, met zilver op de 1500 meter en brons op de 1000 meter. Bij de eerste drie wereldbekers in Japan, Zuid-Korea en Duitsland kon de Noord-Hollander echter niet echt imponeren. Alleen in Obihiro eindigde hij vorige maand op het podium (brons op de 1500 meter).

,,Het lijkt ons verstandig om nu even met Koen een ander traject in te gaan'', liet Van Veen dinsdagavond weten. ,,Hij moet er even tussenuit om onder meer de belangrijke maand januari goed te verteren.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen