SPO24 okt '14 21:19

'Armlastig Caterham mist komende races'

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Het Formule 1-team van Caterham zal hoogstwaarschijnlijk de komende twee grands prix missen.

EPA
EPA

De bewindvoerders van het armlastige raceteam hebben vrijdag van Formule-1 baas Bernie Ecclestone dispensatie gekregen om de races in de Verenigde Staten en Brazilië over te slaan, opdat er meer tijd is om een koper te vinden voor de renstal.

De deuren van de fabriek in Leafield blijven gesloten, totdat een nieuwe koper voor het team is gevonden. ,,We betreuren deze situatie voor de werknemers, maar als bewindvoerders willen we een maximale uitkomst voor de crediteuren. Er is interesse van diverse partijen om het team te kopen'', aldus curator Finbarr O'Connell.

De financiële problemen bij Caterham zijn het gevolg van een geschil tussen voormalig eigenaar Tony Fernandes en een groep van Arabische investeerders, die de renstal enkele maanden geleden overnam. Fernandes beweert dat er nog altijd niet is betaald voor de aandelen, terwijl de kopers stellen dat ze aan hun betalingsverplichtingen hebben voldaan. Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers was korte tijd teambaas, maar vertrok in september.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen