SPO8 sep '14 03:38Aangepast op 8 sep '14 06:55

Outsiders strijden om titel US Open

Auteur: BNR Webredactie

De finale van de US Open is maandagavond rond 11 uur (Nederlandse tijd) een strijd tussen de nummers 10 en 14 van de plaatsingslijst.

Marin Cilic. EPA
Marin Cilic. EPA

Waar vrijwel iedereen verwachtte dat Roger Federer en Novak Djokovic opnieuw om een hoofdprijs zouden duelleren krijgen de immer luidruchtige Amerikaanse tennisfans in het Arthur Ashe Stadium met de Japanner Kei Nishikori en de Kroaat Marin Cilic twee outsiders te zien die nooit eerder een grandslamfinale speelden.

Nishikori is de eerste Aziatische man die een finale bereikte in een van de vier toptoernooien, Cilic debuteert in een grandslamfinale nog geen jaar nadat een dopingschorsing hem 4 maanden aan de kant hield. In 2010 bereikte hij op de Australian Open een keer de laatste vier.

In de onderlinge confrontaties leidt Nishikori met 5-2. De Japanner won dit jaar beide onderlinge ontmoetingen en lijkt licht favoriet. Maar wat zegt het nadat hij Federer zaterdag versloeg en Cilic de nummer 1 van de wereld naar huis sloeg? ,,Het wordt een speciale dag voor ons beiden, we kunnen geschiedenis schrijven'', keek de Kroaat verwachtingsvol vooruit.

Gerelateerde artikelen