SPO8 sep '14 21:17

Belkin trots op resultaat Gesink

Auteur: ANP Nieuws

LA FARRAPONA (ANP) - Robert Gesink deed maandag goede zaken in de koninginnenrit van de Ronde van Spanje.

ANP
ANP

De kopman van Belkin werd achtste op 1.22 minuten van de Spaanse ritwinnaar Alberto Contador en klom daardoor twee plaatsen in het algemeen klassement. De 28-jarige wielrenner uit Varsseveld staat nu 6.43 minuten achter op Tinkoff-Saxo-kopman Contador, die zijn leidende positie in het algemeen klassement verstevigde.

,,Robert heeft het fantastisch gedaan'', zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. ,,We heel zijn heel trots op dit resultaat. Iedereen heeft tot het maximum moeten gaan. We moeten dit nog een week vasthouden.''

Met Laurens ten Dam in de kopgroep was het eerste deel van het Belkin-plan geslaagd, al bleek de kopgroep niet de ruimte te krijgen van het peloton om mee te doen om de ritzege. Sowieso was Ten Dam daar naar eigen zeggen niet fit voor maandag. ,,Mijn benen waren toch niet zo goed als in de Tour de France, maar wel goed genoeg om mee te zitten in de juiste ontsnapping. Nadat ik was teruggepakt probeerde ik zo lang mogelijk bij Robert te blijven, maar dat lukte niet. Ik kon wel Wilco helpen'', verwijst de renner naar Kelderman die door een 29e plaats 15e blijft in het klassement, maar de achterstand op Contador met ruim 8 minuten zag groeien tot 17.54 minuten.

De renners reisden maandag na de etappe met de teambus nog 300 kilometer naar La Coruña, waar dinsdag een rustdag wordt gehouden. Na drie relatief vlakke etappes eindigt de Vuelta dit weekend met een bergetappe op zaterdag en een 10 kilometer lange tijdrit in Santiago de Compostela op zondag.

Gerelateerde artikelen