SPO18 aug '14 11:37Aangepast op 18 aug '14 11:52

Verlinden naar halve eindstrijd op 50 vlinder

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Joeri Verlinden heeft zich maandag bij de Europese kampioenschappen langebaan in Berlijn verzekerd van een plaats in de halve finales van de 50 meter vlinderslag.

ANP
ANP

Met een tijd van 23,68 eindigde de Nederlandse zwemmer als negende in de series.

Het was voor Verlinden zijn eerste optreden bij een groot toernooi sinds de EK kortebaan in 2012 in het Franse Chartres. Door blessureleed miste hij vorig jaar de wereldtitelstrijd in Barcelona. Begin dit jaar kreeg hij opnieuw een klap te verwerken toen er hartritmestoornissen bij hem werden geconstateerd. Na uitvoerig onderzoek kreeg hij tot zijn grote opluchting toestemming zijn zwemloopbaan voort te zetten.

Verlinden was dolblij dat hij weer op het startblok stond. ,,Toen ik vanochtend wakker werd dacht ik nog wel even terug aan de arts die 8 maanden geleden tegen mij zei: een stukje rennen is er voor jou niet meer bij, laat staan zwemmen. Het is klaar met jou. Maar nu sta ik weer hier, met een accreditatie om mijn nek. Dat ik dat ding weer heb, maakte me al blij. Ik voel me goed en merk dat dit mij rustig maakt. Elke wedstrijd is een race tegen mezelf. Ik hoop hier nog wel wat te kunnen laten zien. ''

Verlinden komt maandagavond in actie in de halve eindstrijd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen