SPO22 sep '14 20:37Aangepast op 22 sep '14 20:56

McGinley waakt voor Europese overmoed

Auteur: ANP Nieuws

GLENEAGLES (ANP) - Europa is in alle opzichten favoriet voor de Ryder Cup, maar captain Paul McGinley waakt voor overmoed.

EPA
EPA

,,We zijn eerder licht dan zwaar favoriet'', zei de Ier, die vier spelers uit de top 6 van de wereldranglijst in zijn team heeft en kan bogen op de beste statistieken. Europa won zeven van de laatste negen ontmoetingen in de prestigieuze tweejaarlijkse golfstrijd met de Verenigde Staten. Amerika wist bovendien de afgelopen 21 jaar niet te winnen op Europese bodem.

,,We hebben misschien wel het sterkste Europese team ooit, maar je mag onze tegenstander niet onderschatten. Neem de gemiddelde ranking op de wereldranglijst; die van Amerika is 16 en die van ons 18'', zei McGinley maandag. De 40e Ryder Cup begint vrijdag. Plaats van handeling is de beroemde golfbaan van Gleneagles in Schotland.

Europa heeft Rory McIlroy als grote troef. De Noord-Ier won dit jaar al twee Majors en is de aanvoerder van de wereldranglijst. McGinley beschikt verder over de Spanjaard Sergio Garcia (de nummer 3), de Zweed Henrik Stenson (nummer 4) en de Engelsman Justin Rose (nummer 6). Hoogste Amerikaan op de ranking is Jim Furyk op plaats 5. Grote afwezige in de Amerikaanse ploeg is de geblesseerde Tiger Woods.

Captain Tom Watson van de Amerikanen aast op revanche in Gleneagles. Veel van de spelers in zijn team waren er 2 jaar geleden ook bij, toen Europa in Medinah spectaculair terugkwam van een achterstand en met 1 punt verschil won. ,,Ik heb de jongens duidelijk gemaakt dat dit een trip van de verlossing is. Zij kunnen alles weer rechtzetten.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen